Mijn lichaam spreekt

luister_naar_je_lichaam_fit_worden_wordfit.beIk ben erachter gekomen dat mijn lichaam zijn eigen taal heeft. Al een week wilde ik iets persoonlijks delen tijdens de Groeps Psycho Therapie (GPT), maar door omstandigheden lukte dat niet. Daarnaast speelde mijn innerlijke criticus mee, die vond dat ik mijn verhaal niet mocht delen, omdat dat wellicht iets kon triggeren bij anderen.

Ik ben er achter gekomen dat mijn lichaam zijn eigen verhaal verteld. Ik had al een aantal dagen een zeurende pijn in mijn onderrug, wat ik niet kon thuisbrengen. De dagen daarna verplaatste deze pijn zich richting mijn onderbuik en bekkengebied. Omdat ik door de koliekaanvallen soms  op handen en voeten op mijn bed lag om zo de pijn draaglijk te houden, heb ik vorige week toch vorige week de dienstdoend arts laten bellen. Deze heeft mij vervolgens doorgestuurd naar een huisarts om na te kijken of er een lichamelijke oorzaak te vinden was, maar dat was niet het geval. Met een dosis pijnstillers ben ik weer teruggekeerd naar het Colk.

Volgens de sociotherapeuten kan de pijn die ik heb te maken hebben met een emotioneel aspect. In eerste instantie vond ik deze gedachtegang erg kort door de bocht, maar er kan wel een kern van waarheid inzitten. Mijn buik en bekken is een gebied waar ik niet graag ben met mijn gedachten, maar door de pijn wordt mijn aandacht daar wel naar toe getrokken. Mijn lichaam gaf duidelijk iets aan.

Ik heb na lang wikken en wegen mijn verhaal gedeeld in de groep, wat wel voor een opluchting zorgde. De pijn in mijn buik is nog niet helemaal verdwenen, maar momenteel al wel een stuk minder en draaglijker. Helaas merkte ik wel dat mijn lichaam last heeft gehad van de onbewust opgebouwde spanning en stress, want de dagen daarna heb ik een aantal aanvallen gehad. Waarschijnlijk om te ontladen. Ik ben nog op zoek naar manieren om mijn lichaam met beleid te reguleren.

En graag zou ik onder de kerstboom een boekje willen vinden met de uitleg van de taal van mijn lichaam, want die taal spreek ik nog niet zo goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s