Wonderpil

Wonderpillen.jpgHet is inmiddels een aantal maanden geleden dat ik de deuren van het Colk achter mij heb gelaten. Er zou nog een ambulant traject starten, maar in verband met de huidige reorganisatie, waarbij besloten is om de kliniek te sluiten, zit ik nog steeds op dat na-traject te wachten.

Afgelopen week was ik bij mijn bedrijfsarts om de aanvraag voor mijn WIA voor te bereiden, waar ik mogelijk in september in terecht kom. Hij vroeg mij hoe het momenteel ging en of ik nog therapie cq behandeling had. Ik antwoordde dat ik zit te wachten op het na-traject van het Colk, maar dat ik daar momenteel nog niets over vernomen had. Hij kwam tot de conclusie dat ik momenteel geen behandeling had, en voor mij voelt het ook alsof ik op een cruciaal punt wederom in de steek gelaten voelt, wat oude pijn van afwijzing met zich mee brengt.

Mijn bedrijfsarts gaf aan dat behandeling momenteel wel erg belangrijk is, en het liefste zou hij dan zien dat ik wederom naar een psychiater of een andere gespecialiseerde -loog of -goog ga. Ik heb hem aangegeven dat ik mijn twijfels heb bij deze gespecialiseerde zorgaanbieders omdat zij graag mij aan de medicijnen hebben, of mentaal bezig zijn. Momenteel slik ik meer medicijnen dan ik ooit gedaan heb, en daarnaast kan ik het in mijn hoofd wel allemaal op een rijtje hebben, mijn lichaam verteld vaak een ander verhaal. Hij gaf aan dat ik dan richting de alternatieve zorgaanbieders moet gaan zoeken.

Ik had al wel een afspraak gemaakt met een psycho-somatisch fysiotherapeut bij mij in de buurt, maar aangezien ik onverwachts opgenomen werd, heb ik deze moeten afzeggen.Ook heb ik goede ervaringen met Rebalancing of Haptotherapeutische behandelingen. Helaas worden deze therapieën, waarbij het lichaam als uitgangspunt genomen wordt in plaats van het mentale, nog niet altijd vergoed. En als ze al vergoed worden is dat vanuit de aanvullende pakketten.

Zelf heb ik het idee dat mijn hooggevoeligheid ook maakt dat ik snel ‘uit mijn lichaam schiet’. In drukke gelegenheden voel ik onbewust de verschillende energieën van mensen, waar ik niet goed raad mee weet, wat uiteindelijk kan resulteren in een aanval. Ook kan ik helemaal uit mijn doen raken als mensen van wie ik houd ruzie maken. Ik heb genoeg boeken gelezen omtrent dit onderwerp, maar blijkbaar ben ik te nuchter om een rozenkrans om mij heen te visualiseren of andere manieren om mij te kunnen beschermen.

Maar om even terug te komen op het Colk. Na mijn klinische ontslag, waarbij onder andere chronische PTSS werd vastgesteld, werd er ook aangegeven dat mijn draagkracht nog niet voldoende was, om de traumabehandeling aan te gaan welke mogelijk in het ambulante traject aan de orde zou komen. Maar aangezien ik tot op heden nog op dat ambulante traject zit te wachten, ben ik verder gaan zoeken.

Regelmatig komt er op mijn facebook-pagina een gesponsord bericht voorbij over Psytrec: een intensief behandeltraject voor mensen met PTSS van 2x 4 dagen klinische opname en na afloop 18 maanden monitoring. Naast dat er gewerkt wordt met EMDR en Imaginaire Exposure, is er ook ruimte voor psycho-educatie met toekomstgerichte instructies en buitensport. Meer informatie over Psytrec is te vinden door te klikken op onderstaande afbeelding:download (45)

Mijn PTSS staat voor de buitenwereld niet op de voorgrond; mensen merken nagenoeg niets aan mij; afgezien van mijn aanvallen die hier een deel oorzaak of gevolg van zijn. Echter, als ik slaap ben ik in mijn dromen vaak weer dat kleine meisje wat geen kant op kan en ervaar ik de gebeurtenissen steeds weer opnieuw, terwijl ik ze op de dag nauwelijks kan herinneren. Dat zorgt ervoor dat ik ’s ochtends vaak vermoeid wakker wordt, voordat de dag überhaupt nog moet beginnen. Daarnaast reageert mijn lichaam bij subtiele aanraking zo extreem, wat zich vaak uit in een aanval. Iets waar ik graag ook vanaf wil, omdat ik ook zo graag eens wil kunnen genieten van subtiele aanrakingen. Zoals elk ander mens.

Wat betreft dat Psytrec-intensive traject, vraag ik mij af of ik daar wel klaar voor ben, aangezien er bij het Colk aangegeven werd dat mijn draagkracht nog niet voldoende is. Daarnaast heb ik het (wellicht onterechte) gevoel dat ik aan het Colk voorbij ga, op het moment dat ik mij aan zou melden bij Psytrec. Maar het gaat om mij!

Laatst werd er tegen mij gezegd dat ik op zoek naar een wonderpil om mijn klachten weg te nemen. Was dat maar waar, dat er een wonderpil bestond. Maar helaas mag ik het doen op mijn eigen kracht. En ik heb gemerkt dat die sterker is dan dat kleine wonderpilletje!

Een gedachte over “Wonderpil

  1. Hoi. Ben benieuwd wat het geworden is.. Ik heb heel slechte ervaringen met Colk waar ze mij heel afhankelijk hebben willen maken. Elke vorm van zelfreflectie was hen vreemd en de clienten werden aan hun lot overgelaten en het lag allemaal aan ons. ( net heftige jeugdervaring opgerakeld tijdens therapie, gaat ze 5 wk op vakantie zonder vervanging en ik moest niet zeuren!!).
    Nu Psytrec ook gehad, maar dat iseigenlijk wetenschappelijk onderzoek naar werkbaarheid methode. Dus absoluut geen maatwerk. Daar hebben ze argumenten voor bedacht maar feit is dat wanneer ze niet iedereen op dezelfde wijze behandelen, het wetenschappelijk onderzoek niet geldig is. Daarom werkt het voor de een wel en de ander niet. Iedereen moet zelf voor nazorg na de 8 dagen zorgen. En dan gaan ze na half jaar weer meten op Psytrec heeft gewerkt. Maar dan vergeten ze even het natraject dat door anderen is gedaan. Ik heb mensen er goed zien weggaan, maar ook die extra beschadigd leken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s